Logo in vector maken - Uitleg

Een logo wordt vaak opgeslagen als een JPG bestand. Het nadeel van een JPG bestand is dat het niet geschikt is voor bijvoorbeeld drukwerk, bestickering of borduren. Het JPG bestand kan namelijk niet vergroot worden zonder dat de kwaliteit ernstig omlaag gaat. Een logo in vector formaat kan wel onbeperkt vergoot worden, zonder kwaliteitsverlies.

Wanneer je een JPG bestand vergroot of er op inzoomt dan worden pixels zichtbaar, kleuren lopen in elkaar over en randen zijn niet scherp. Dit geldt niet alleen voor logo’s die als JPG bestand zijn opgeslagen, maar ook voor PNG, BMP, TIFF en GIF bestanden. Deze bestanden worden ook wel rasterbestanden genoemd. 

Wij zullen jouw logo in vector maken. Lees hieronder hoe we te werk gaan of bekijk het instructiefilmpje van het vectoriseren.

Hoe JPG naar EPS jouw logo in vector maakt

Wij zorgen ervoor dat de nadelen van het JPG bestand worden opgelost, door het logo in vector te maken met gebruik van Adobe Illustrator. Als eerste plaatsen we het JPG logo in Illustrator. Vervolgens gebruiken we de pen tool om het logo handmatig over te trekken en maken gebruik van een combinatie van geometrische vormen om het logo exact na te maken in vector. We zoeken de juiste lettertypes erbij en plaatsen deze in het bestand. Zijn de lettertypes niet te achterhalen, dan maken we deze ook na in vector. Als laatste stap kleuren we het logo in zoals jouw voorbeeld. Ook kleurverlopen kunnen we goed namaken. Wij leveren jouw logo aan als een EPS bestand en een PDF bestandOp deze Pinterest pagina zie je mooi uit welke geometrische vormen beroemde logo’s zijn ontworpen.

Logo in vector maken - stap 1
We plaatsen het JPG logo in Adobe Illustrator
Logo in vector maken - stap 2
Het logo wordt nagemaakt met de pen tool en geometrische vormen
Logo in vector maken - stap 3
Het juiste lettertype wordt geplaatst en omgezet naar contouren
Logo in vector maken - stap 4
De kleuren of het kleurverloop wordt gekoppeld en het vector logo is klaar!

Drukkers vragen vaak naar een EPS bestand, dat bijvoorbeeld geopend kan worden in Adobe Illustrator, dit is specialistische software die door grafisch vormgevers en drukkers gebruikt wordt. Omdat niet iedereen deze software op zijn computer heeft staan, leveren wij je logo óók aan als PDF bestand, dit bestand kun je zelf op elke computer of smartphone openen zonder speciale apps of software. Wij zullen voor jou een perfect EPS bestand maken.

Stappenplan

1.

Jouw logo uploaden
in de formaten .JPG/.PNG/.TIFF

2.

Jouw (bedrijfs) gegevens invoeren

3.

Online betaling doen

4.

Binnen 3 uur ontvang je een .PDF én .EPS logo

Plaats je bestelling nu, en ontvang
het EPS logo vandaag vóór 14 12 uur

Onze Voorwaarden