EPS bestand en andere bestandsformaten uitgelegd

Wil je meer informatie over hoe wij werken, bezoek onze uitleg pagina of veel gestelde vragen. Of neem contact met ons op voor een offerte.
Wil je binnen 3 uur je nieuwe EPS bestand ontvangen? Bestel dan vandaag nog voor 16.00 uur.

EPS bestand

Veel mensen horen de term EPS-bestand voor het eerst van hun drukker, signmaker of kleding leverancier. Het staat voor Encapsulated PostScript. Een EPS kan opgebouwd zijn uit vector. Het grote voordeel hiervan is dat je dit bestand onbeperkt kan vergroten zonder verlies in kwaliteit. Een JPG bevat pixels en zal dus inleveren in scherpte wanneer je deze vergroot. Wanneer je een pixel logo UPLOAD ontvang je een EPS en PDF bestand. Beide zijn vectorbestanden waar jouw drukker mee uit de voeten kan. Wij maken deze bestanden met behulp van Adobe Illustrator. Het EPS logo dat je ontvangt is hetzelfde als het PDF bestand. 

Meer informatie EPS bestand

EPS-Datei

JPG / JPEG bestand

De afkorting JPG of eigenlijk JPEG staat voor Joint Photographic Experts Group. Het is een bestandsindeling voor beeldmateriaal dat gecomprimeerd is. Het doel hiervan is om minder ruimte in beslag te nemen. Dat heeft voordeel hebben bij het laden van een webpagina. Als je heel ver inzoomt op een JPG bestand, dan zie je allemaal pixels (vierkantjes) met allemaal een eigen kleur. Al deze gekleurde pixels samen vormen de foto of afbeelding. Een JPG kan de kleurindeling RGB hebben (beeldschermkleuren) of CMYK (drukkleuren). Het nadeel van een JPG ten opzichte van een EPS is dat de kwaliteit slechter word zodra je deze vergroot.

Meer informatie JPEG bestand

JPG-Datei

PDF bestand

Ook de term PDF is een afkorting, deze staat voor Portable Document Format en is sinds 1993 de standaard voor de uitwisseling van formulieren en elektronische. Het bestand is ontwikkeld door Adobe en kan worden geopend met Acrobat Reader (https://get.adobe.com/nl/reader/). Het wordt veel toegepast in de drukwerk wereld, omdat je hierin veel relevante informatie kan opslaan, denk hierbij aan de drukkleuren (zelfs PMS, Pantone) en drukprofielen. Een vector logo kan ook worden opgeslagen als PDF en zal de informatie bevatten die de ontwerper heeft meegegeven (formaat, kleur, ontwerp).

Meer informatie PDF bestand

PDF-Datei

PNG bestand

PNG staat voor Portable Network Graphics. In 1995 is dit bestandsformaat ontwikkeld om het GIF-formaat te vervangen. Het voordeel is dat de achtergrond transparant opgeslagen kan worden, waardoor je de afbeelding op verschillende achtergronden kan plaatsen zonder een gekleurd kader te zien, zoals bij een JPG bestand het geval is. Het heeft ook een veel hogere compressie, waardoor de randen scherp zijn en niet pixelig zoals een GIF bestand. PNG kan net zoals JPG tot 16 miljoen kleuren opslaan.

 

Meer informatie PNG bestand

PNG -Datei
Plaats je bestelling nu, en ontvang het vector logo vandaag vóór 14 12 uur